Γάτες στο Μουσείο 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21!

Νέα

ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Άραγε ξέρετε πόσο… νόστιμα είναι τα έργα τέχνης; Μια αναπάντεχη φιλία ανάμεσα σε έναν λαίμαργο ποντικό-λάτρη της τέχνης και έναν γάτο που δεν ξέρει τι του γίνεται (ούτε από τέχνη ούτε από τη ζωή!), δίνει την αφορμή για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια που μας ταξιδεύει σε ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία στον κόσμο!

Μια νεαρή γάτα που ονομάζεται Βίνσεντ, πιάνει φιλίες με τον Μορίς το ποντίκι σε μια όχι και τόσο ιδανική συνθήκη: μια μεγάλη πλημμύρα! Οι δυο τους θα καταφέρουν να ξεφύγουν μέσα σε ένα παλιό πιάνο, το οποίο όμως τελικά σώζεται από μια ομάδα ναυτικών και στέλνεται στο Ερμιτάζ, το θρυλικό μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.

 

Εκεί, ο Βίνσεντ συναντά μια επίλεκτη ομάδα από γάτες, η οποία εδώ και χρόνια έχει αναλάβει να φυλάει από τρωκτικά και άλλα παράσιτα τα αριστουργήματα της τέχνης που φιλοξενούνται στο μουσείο. Ο Βίνσεντ ονειρεύεται να βρει μια αληθινή γατοοικογένεια και λαχταρά να νιώσει ότι ανήκει κάπου, αλλά από την άλλη δε θέλει να χάσει τον φίλο του Μορίς, στον οποίο χρωστάει τη ζωή του. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, αφού ο Μορίς έχει τη χειρότερη δυνατή αδυναμία: να ροκανίζει τα διασημότερα (και άρα νοστιμότατα!) έργα τέχνης.

 

Όλα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, όταν ένας από τους σπουδαιότερους πίνακες της ιστορίας, η Μόνα Λίζα ή Τζοκόντα, μεταφέρεται προσωρινά στο μουσείο. Είναι το όνειρο κάθε ποντικού να τον μασήσει και κάθε γάτας να τον προστατεύσει, ωστόσο, ούτε ο Βίνσεντ, ούτε ο Μορίς, ούτε οι γάτες του Ερμιτάζ γνωρίζουν ότι κάποιος σκοπεύει να τον κλέψει. Ο Βίνσεντ πρέπει να συγκεντρώσει όλο το κουράγιο και την εξυπνάδα του για να σώσει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι, να προστατεύσει τη φήμη του μουσείου και να κερδίσει την καρδιά της Κλεοπάτρας, μιας όμορφης γάτας από το αιγυπτιακό δωμάτιο – σαν πολλά δε μαζεύτηκαν για μια γάτα;

 

Μπορεί να γνωρίζετε το θρυλικό Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο και το μεγαλύτερο εξ αυτών, όμως δε γνωρίζατε ότι το τεράστιο συγκρότημα έξι κτιρίων και τα πάνω από τρία εκατομμύρια έργα που φιλοξενούνται εκεί, φυλάσσονται, μεταξύ άλλων, και από μια ομάδα… γατών! Γάτες υπήρχαν στο μουσείο, το οποίο ήταν αρχικά παλάτι, από τον 18ο αιώνα: το 1745, η Ελισάβετ της Ρωσίας διέταξε να τοποθετηθούν γάτες στο παλάτι για να ελέγχουν τα ποντίκια.

 

Η σημερινή ομάδα γατών, οι οποίες αριθμούν αρκετές δεκάδες και έχουν υιοθετηθεί από τον δρόμο στην πλειονότητά τους, ζουν στο υπόγειο του μουσείου και κυκλοφορούν στους εξωτερικούς χώρους, ενώ παλιότερα περιφέρονταν και στις αίθουσες του μουσείου. Αλλά και το μουσείο φροντίζει για τους τετράποδους φύλακες-μασκότ του μουσείου: τρία άτομα λειτουργούν ως φροντιστές τους, υπάρχει ξεχωριστή κουζίνα για την προετοιμασία της τροφής τους (έχουν και διαφορετικές προτιμήσεις άλλωστε!), ακόμη κι ένα μικρό νοσοκομείο.

Η θρυλική αυτή γατοπαρέα ενέπνευσε και τους δημιουργούς επιτυχιών όπως «Η Εποχή των Παγετώνων 2» και «Μπάτε Σκύλοι Αλέστε» για μια οικογενειακή κωμωδία κινουμένων σχεδίων που μιλάει για τη σπουδαιότητα να βρίσκεις πού ανήκεις και να ταιριάζεις με όλους όσοι μπορούν να γίνουν η δεύτερη οικογένειά σου – ό,τι ζώο κι αν είναι!

 

Γνωρίστε τους χαρακτήρες

 

Βίνσεντ

 

Η νεαρή κόκκινη γάτα είναι δυναμική, ενθουσιώδης και έτοιμη να αναλάβει δράση. Δυστυχώς γι’ αυτόν, λόγω των περιστάσεων, η δράση αυτή περιλαμβάνει την εξαπάτηση των άλλων γατών και να αποκρύψει το γεγονός ότι είναι φίλος με έναν αρουραίο, ο οποίος είναι ο βασικός τους εχθρός στην ιερή αποστολή που έχουν αναλάβει για να προφυλάξουν τα έργα τέχνης. Εκτιμά, όμως, τη φιλία του με τον ποντικό Μορίς και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον βοηθήσει στα μπλεξίματά του.

 

Τελικά ο Βίνσεντ βρίσκεται παγιδευμένος και απελπισμένα ερωτευμένος με μια αιγυπτιακή γάτα που ονομάζεται Κλεοπάτρα, και ανακαλύπτει ότι μπορεί να είναι αποφασιστικός και καταφερτζής – πανέτοιμος, δηλαδή για περιπέτεια!

 

Μορίς

 

Ένας πνευματώδης αρουραίος και ο καλύτερος φίλος του Βίνσεντ. Συναντώνται κάτω από δραματικές συνθήκες: ο Μορίς σώζει ανέλπιστα τον Βίνσεντ και οι δυο τους γίνονται οι καλύτεροι φίλοι. Ο Μορίς είναι φανατικός λάτρης της τέχνης: συγκεκριμένα λατρεύει να… ροκανίζει παλιούς (και νοστιμότατους!) πίνακες ζωγραφικής, καθώς είναι σε θέση να εντοπίσει αμέσως μια απομίμηση. Η μοίρα του τα έφερε έτσι ώστε να βρεθεί στο διάσημο μουσείο Ερμιτάζ, όπου εκτίθεται η διάσημη Μόνα Λίζα. Αυτό προσφέρει στον Μορίς μια μοναδική ευκαιρία: να βυθίσει τα δόντια του στο διάσημο αριστούργημα!

 

Ελίτ ομάδα γατών του Ερμιτάζ

 

Οι γατο-φρουροί ζουν στο μουσείο εδώ και αρκετές δεκαετίες. Σκοπός τους είναι να φυλάνε τα εκθέματά του από διάφορα τρωκτικά. Η ομάδα συνεχίζει τις παραδόσεις που χρονολογούνται από τότε που το Ερμιτάζ έγινε για πρώτη φορά μουσείο. Ο Μαξ είναι ο αρχηγός της ομάδας που αποτελείται από τους Τάουνι, Μπράουνι, Μάφιν, Πάφιν, Μπόφιν.

Όλοι τους είναι διαφορετικοί, αλλά ο καθένας τους είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για την πολύτιμη τέχνη!

 

Κλεοπάτρα

 

Μια αιγυπτιακή γάτα επιβλητικής ομορφιάς, μια πραγματική μοιραία ύπαρξη. Ερωτεύεται κι εκείνη τον Βίνσεντ, αλλά πρέπει να ανεχτεί όλα τα ψέματά του όταν εκείνος προσπαθεί να προστατεύσει τον φίλο του από τις γάτες και να σώσει το αριστούργημα. Θα κερδίσει η αγάπη στο τέλος;

 

 

 

 25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους  από τη Rosebud.21!

 

 

Σκηνοθεσία: Βασίλι Ροβένσκι
Σενάριο: Τζέρι Σγουάλοου, Βασίλι Ροβένσκι
Διάρκεια:
83 λεπτά
Διανομή: Rosebud .21

 

Η ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ POWER MEDIA PRODUCTIONS

 

 

Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ

Σκηνοθεσία: Κώστας Αποστολίδης

 

Βίνσεντ                Χρήστος Λαγκούσης

Μορίς                Τάσος Νταπαντάς

Κλεοπάτρα       Μυρτώ Ναούμ

Πάφιν              Κώστας Αποστολίδης

Μαξ                  Κώστας Τερζάκης

Φάντασμα      Βαγγέλης Χαλκιαδάκης

Μάφιν            Τάκης Σακελαρίου

 

Ηχοληψία Νίκος Κουτσοθανάσης

Μίξη Ήχου Θοδωρής Μουστάκας

Τεχνική Διεύθυνση Πάνος Ασημένιος

Digital Cinema Mastering Νίκος Καρτσώνης

Οργάνωση Παραγωγής Βάσω Φουσκαρίνη

Διεύθυνση Παραγωγής Βίκυ Κάουλα

Studio Μεταγλώττισης POWER MEDIA PRODUCTIONS ΑΕ

 

NICKELODEON GREECE

Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Nickelodeon. Εδώ θα βρείτε το τρέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα, μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας τα παιχνίδια μας, να ενημερωθείτε διαβάζοντας τα νέα μας ή να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς μας.