Ο Καρυοθραύστης και η μαγική Φλογέρα 14 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από την Rosebud.21

Νέα

Παιχνίδια που ζωντανεύουν, μαγεμένοι πρίγκιπες και  βασίλισσες, και μια ευχή που αλλάζει τα πάντα στη ζωή ενός κοριτσιού: καλώς ήλθατε στο υπέροχο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης και η Μαγική Φλογέρα»!

Είναι παραμονή Χριστουγέννων. Η νεαρή Μαρί, κάνει μια ευχή: να γινόταν ένα θαύμα που θα την κάνει και πάλι μικρή και ξέγνοιαστη, σε έναν κόσμο όπου όλα είναι ομορφότερα.

 

Όμως, η ευχή της πιάνει κάπως υπερβολικά καλά! Η Μαρί συρρικνώνεται στο μέγεθος κούκλας, ενώ ταυτόχρονα όλα της τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Μια κούκλα καρυοθραύστης αποδεικνύεται ότι στην πραγματικότητα είναι ένας πρίγκιπας με το όνομα Τζορτζ, ο οποίος μετατράπηκε σε παιχνίδι από ένα σκοτεινό ξόρκι της βασίλισσας των αρουραίων.

 

Στην περιπέτεια που ακολουθεί, η Μαρί, ο Τζορτζ και οι φίλοι τους, τα παιχνίδια, ταξιδεύουν στη μαγική χώρα των λουλουδιών με αποστολή να σώσουν τον κόσμο από τους ανθρώπους των αρουραίων – γιατί η ζωή χρειάζεται πάντα λίγη μαγεία!

 

Ένα από τα εμβληματικότερα παιδικά παραμύθια, με την υπογραφή του συγγραφέα Ε.Τ.Α Χόφμαν, το οποίο ενέπνευσε τον σπουδαίο Τσαϊκόφσκι να γράψει το διάσημο μπαλέτο «Ο Καρυοθραύστης» (βασισμένο στην εκδοχή της ιστορίας που έγραψε ο Αλέξανδρος Δουμάς) που απογείωσε τη φήμη του παραμυθιού, μεταφέρεται στον κινηματογράφο, αυτήν τη φορά σε μια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, γεμάτη γέλιο, περιπέτεια, καλοσύνη και πολλή, πολλή αγάπη. «Το παραμύθι μας, ευλογημένο μεταξύ άλλων και με τη μαγική μουσική του υπέροχου Τσαϊκόφσκι, μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και της οικογένειας, τις οποίες μπορείς να βρεις σε κάθε απίθανο σημείο στη ζωή,» λέει ο σκηνοθέτης Βίκτορ Γκλουκούσιν. «Αν πιστεύετε στα θαύματα, τότε ξέρετε ότι αυτά μπορούν να συμβούν την παραμονή των Χριστουγέννων!».

 

 

Γνωρίστε τους χαρακτήρες της ταινίας

 

Μαρί

 

Η νεαρή Μαρί έρχεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να χρειαστεί να παντρευτεί τον αποκρουστικό κύριο Ράτερ, προκειμένου να σώσει τη μητέρα της από τα χρέη που άφησε ο πατέρας της μετά τον θάνατό του. Την παραμονή των Χριστουγέννων η Μαρί κάνει μια ευχή να ξαναγίνει μικρή και ανέμελη όπως στην παιδική της ηλικία – και η ευχή αυτή πραγματοποιείται!

 

Μαζί με τους καινούργιους φίλους της (δηλαδή τα παιχνίδια της που έχουν ζωντανέψει!), η Μαρί ταξιδεύει στη μαγική Χώρα των Λουλουδιών για να βοηθήσει τον μαγεμένο πρίγκιπα να κερδίσει το βασίλειό του ενάντια στους ανθρώπους των αρουραίων. Μετά από πολλές περιπέτειες γίνεται πιο ώριμη και μαθαίνει να στέκεται στα πόδια της, βρίσκοντας στην πορεία την αιώνια αγάπη.

 

 

Καρυοθραύστης

 

Ως δείγμα της αγάπης του, ο αποκρουστικός κύριος Ράτερ δίνει στη νεαρή Μαρί μια άσχημη κούκλα με το όνομα Καρυοθραύστης, ο οποίος όμως τελικά αποδεικνύεται ότι είναι ο μαγεμένος πρίγκιπας Τζορτζ από τη Χώρα των Λουλουδιών. Αυτός και η Μαρί, μαζί με τους φίλους τους, πρέπει να βρουν τον Μαγικό Αυλό και να σώσουν τον κόσμο από τους ανθρώπους των αρουραίων. Η Μαρί και ο Τζορτζ δεν επικοινωνούν στην εντέλεια όταν πρωτογνωρίζονται, αλλά μαθαίνουν να στηρίζουν και να καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, χτίζοντας έτσι μια μεγάλη, αληθινή αγάπη.

 

 

Κοκκινόραμφος

 

Είναι ένα από τα παιδικά παιχνίδια της Μαρί που έχουν ζωντανέψει. Δειλός και μονίμως νευρικός, ο Κοκκινόραμφος φοβάται πάντα να κάνει ένα βήμα μπροστά. Όμως, οι τόσες επικίνδυνες περιπέτειες από τις οποίες επιβιώνει τον μαθαίνουν να ξεπερνά τους φόβους του. Τελικά εκπλήσσει τους πάντες -και τον εαυτό του- με μπόλικη απερίσκεπτη γενναιότητα!

 

 

Κέρλι το Κριάρι

 

Ακόμη ένα από τα παιδικά παιχνίδια της Μαρί που έχουν ζωντανέψει. Φοβερά πεισματάρης και μονίμως εμπόδιο σε όλα, το Κριάρι πηγαίνει πάντα… βουρ στον στόχο, ό,τι και να συμβαίνει. Ταξιδεύοντας μέσα στη Χώρα των Λουλουδιών, όμως, μαθαίνει να γίνεται πιο συμβιβαστικός και συμπονετικός.

 

 

Σάρλοτ

 

Η Σάρλοτ είναι η μοχθηρή βασίλισσα των αρουραίων, η ενσάρκωση του κακού. Χρησιμοποίησε τις μαγικές της δυνάμεις για να εξορίσει τον βασιλιά Εδουάρδο στη λήθη και μετέτρεψε τον γιο του, τον πρίγκιπα Τζορτζ, σε μια άσχημη κούκλα Καρυοθραύστη. Επιθυμεί να κυβερνήσει τον κόσμο, αλλά τελικά θα γνωρίσει συντριπτική ήττα.

 

Φίλιπ

 

Είναι ο γιος της Σάρλοτ και επικεφαλής φρουρός στο βασιλικό παλάτι της Χώρας των Λουλουδιών, η οποία υποφέρει από την καταπίεση των αρουραίων. Ο Φίλιπ είναι μικροπρεπής και αλαζόνας, κάνει ένα πολύ κακό δίδυμο με τη μητέρα του. Η Σαρλότ τον προετοιμάζει για να γίνει κληρονόμος και διάδοχός της, αλλά τα σατανικά τους σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν!

 

14 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους  από τη Rosebud.21

 

Η ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ POWER MEDIA PRODUCTIONS

 

Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ

Σκηνοθεσία: Κώστας Αποστολίδης

Μουσική Επιμέλεια Ραφαήλ Αριστοτέλους

 

 

 

Ρόλος

Ηθοποιός

Τζορτζ (Καρυοθραύστης) Χρήστος Λαγκούσης
Μαρί Ζωή Πετράκη
Στρουθοκάμηλος Κωνσταντίνος Τσουμπάρης
Κριάρι Τάσος Νταπαντάς
Αστρολόγος Κώστας Τερζάκης
Σάρλοτ Κατερίνα Βουρλάκη
Μαργαρίτα Μαριλένα Λιακοπούλου
Φίλιππος Βαγγέλης Χαλκιαδάκης
Βασιλιάς Εδουάρδος Κώστας Αποστολίδης

 

 

 

 

 

Ηχοληψία Νίκος Κουτσοθανάσης

Μίξη Ήχου Θοδωρής Μουστάκας

Τεχνική Διεύθυνση Πάνος Ασημένιος

Digital Cinema Mastering Νίκος Καρτσώνης

Οργάνωση Παραγωγής Βάσω Φουσκαρίνη

Διεύθυνση Παραγωγής Βίκυ Κάουλα

Studio Μεταγλώττισης POWER MEDIA PRODUCTIONS ΑΕ

 

NICKELODEON GREECE

Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Nickelodeon. Εδώ θα βρείτε το τρέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα, μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας τα παιχνίδια μας, να ενημερωθείτε διαβάζοντας τα νέα μας ή να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς μας.