Τρεις κλέφτες κι ένα λιοντάρι! 18 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Tanweer!

Νέα

Βασισμένη στο πιο δημοφιλές νορβηγικό παιδικό βιβλίο όλων των εποχών, η οικογενειακή ταινία κινουμένων σχεδίων είναι μία αισιόδοξη και διασκεδαστική ιστορία για τη μεταμορφωτική δύναμη της καλοσύνης και της αγάπης.

 

Περιγραφή

Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες -o Κάσπερ, o Τζέσπερ και o Τζόναθαν- που όλο κόβουν βόλτες γυρεύοντας μπελάδες. Το χάος κυβερνάει την καθημερινότητα τους, αλλά όταν οι τρεις γοητευτικοί απατεώνες σώσουν τη φιλήσυχη κοινότητα -την οποία συνήθως κατακλέβουν-, ανακηρύσσονται ήρωες της πόλης.

 

Σύνοψη

Όλοι θα ζούσαν ειρηνικά στο ειδυλλιακό Κάρδαμο αν δεν υπήρχαν οι τρεις ταραξίες,  Κάσπερ, Τζέσπερ και Τζόναθαν που όλο κόβουν βόλτες. Το χάος κυβερνάει τις ζωές τους και το σπίτι τους. Συγκατοικούν με ένα λιοντάρι και χρειάζονται άμεσα μία οικονόμο, οπότε καταστρώνουν ένα σχέδιο απαγωγής της κυρίας Σοφίας που φημίζεται για τη νοικοκυροσύνη της. Όμως, οι διοικητικές της δεξιότητες είναι ακόμα πιο σπουδαίες από τις οικοκυρικές της: Διαφεντεύει τους κλέφτες και τους βάζει να κάνουν τις δουλειές οι ίδιοι. Σιγά σιγά, οι τρεις τους αντιλαμβάνονται ότι έχουν πέσει στην παγίδα της. Η μόνη λύση είναι να ξεφορτωθούν την κυρία Σοφία επιστρέφοντας της πίσω στην πόλη. Μετά από μία έφοδο, καταλήγουν στη φυλακή, αλλά όταν η πόλη κινδυνεύει, οι ληστές έχουν μία ακόμα ευκαιρία να αποδείξουν ότι η γενναιότητα μπορεί να κάνει τη διαφορά!

 

Σημείωμα του σεναριογράφου Κάρστεν Φούλου

 

Καθώς η ταινία βασίζεται σε δημοφιλές θεατρικό έργο, το κοινό έχει μεγάλες προσδοκίες. Η πρόκληση ήταν να κάνουμε ένα σενάριο που μεταφέρει την απόλυτη κινηματογραφική εκδοχή της μικρής πόλης που ακούει στο όνομα Κάρδαμο και να μην παραμείνουμε σε μία κινηματογραφημένη εκδοχή του θεατρικού. Αλλά χάρη στο κινούμενο σχέδιο είχαμε μεγαλύτερη ελευθερία να αλλάξουμε σκηνές σε σύγκριση με μία ταινία live-action. Επίσης, το θεατρικό έργο είχε πολλές σκηνές όπου συζητιούνται γεγονότα που συνέβησαν εκτός σκηνής για τεχνικούς λόγους. Στην ταινία μπορούμε να δείξουμε αυτές τις σκηνές για πρώτη φορά, παρουσιάζοντας μία πραγματική ταινία και όχι μία απλή μεταφορά.

 

 

NICKELODEON GREECE

Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Nickelodeon. Εδώ θα βρείτε το τρέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα, μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας τα παιχνίδια μας, να ενημερωθείτε διαβάζοντας τα νέα μας ή να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς μας.