Πώς να Σώσετε Έναν Μάγο: 24 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21

Νέα

Αυτό το Halloween, μπορείς να γίνεις και εσύ ανίκητος! Μερικές φορές όμως θα πρέπει να περιμένεις μερικούς… αιώνες όπως θα μάθετε στη νέα, γεμάτη περιπέτεια και χιούμορ ταινία κινουμένων σχεδίων «Πώς να Σώσετε Έναν Μάγο»!

Ο αιώνια νέος -και πάντα κομψός- Ξεροκόκαλος ο Αθάνατος προσπαθεί να βρει το ταίρι του εδώ και τριακόσια χρόνια. Άλλοτε εκφοβίζει τις πριγκίπισσες κι άλλοτε τις μεταμορφώνει σε βατράχια, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έχει κάνει το φλερτ αποτελεσματικότερο για τον Ξεροκόκαλο.

Από την άλλη, το μόνο που κάνει η πανέμορφη Μπάρμπαρα η Γενναία είναι να πολεμάει στην αρένα επίδοξους μνηστήρες, που την επιθυμούν είτε για την ομορφιά της, είτε για την πλούσια κληρονομιά της.

Η Μπάρμπαρα αρχίζει να κινδυνεύει, όταν ο βασιλιάς Φακής βάζει στόχο να την παντρευτεί με αθέμιτα μέσα κι επιστρατεύει τον Ξεροκόκαλο για να εκτελέσει το πανούργο σχέδιό του. Μόνο που ο  βασιλιάς Φακής δεν υπολόγισε πως ο έρωτας μπορεί να ζωντανέψει την ψυχρή καρδιά του Ξεροκόκαλου.

Ήρθε η ώρα να δείτε έναν κλασικό «κακό»… με άλλο μάτι, στη νέα αυτή ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, που αποτελεί ένα συνδυασμό ρομαντικής κομεντί, κωμωδίας και ανατρεπτικού παραμυθιού! «Θα έλεγα ότι έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό χιούμορ, μαγείας και ρομαντισμού», λέει ο σκηνοθέτης Ρόμαν Αρτέμιεφ. «Όσον αφορά το μαγικό στοιχείο, ο κεντρικός χαρακτήρας είναι ένα σκοτεινό πλάσμα.  Προσωπικά, μου αρέσουν οι αντι-ήρωες. Δεν είναι όλα μαύρα ή άσπρα. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις… Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξερευνάς πώς διαμορφώθηκε ένας χαρακτήρας και τι συνέβαλε στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του».

Η ταινία είναι πλούσια σε λαογραφικά και μυθολογικά στοιχεία, καθώς οι συντελεστές έκαναν ενδελεχή έρευνα πριν τη δημιουργία της δικής τους ιστορίας. Όπως εξηγεί ο Αρτέμιεφ, «τα παραμύθια είναι κομμένες ή επεξεργασμένες εκδοχές μύθων, που έχουν ξεχαστεί. Γι’ αυτό οι ήρωες των παραμυθιών ενίοτε στερούνται κινήτρου ή λογικής – είναι από τα στοιχεία που έχουν μείνει εκτός. Ο μύθος έχει ξεχαστεί. Οι τελετουργίες έχουν ξεχαστεί. Εμείς θελήσαμε να εμβαθύνουμε στη λαογραφία και στον μύθο όχι επειδή έπρεπε, αλλά επειδή ήταν ενδιαφέρον. Ο καθένας από εμάς δημιουργεί τον δικό του μύθο. Το κάνουμε αυτό κάθε στιγμή. Και νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει την ιστορία μας μοναδική: παρουσιάζουμε τους ήρωές μας ακριβώς όπως τους μυθολογικούς χαρακτήρες, ανατρέποντας τα στερεότυπα των παραμυθιών».

Γνωρίστε τους χαρακτήρες!

Ξεροκόκαλος ο Αθάνατος

Αιώνιος εργένης. Ζει σε ένα τεράστιο κάστρο στα περίχωρα του Μακρινού Βασίλειου. Είναι ψηλός, λεπτός και ίσως να ήταν αρκετά ελκυστικός, αν δεν είχε ένα θανατηφόρα χλωμό πρόσωπο και ψυχρή συμπεριφορά.

Στον ελεύθερο του χρόνο, του αρέσει να τραγουδάει όπερα και ερμηνεύει σχεδόν άψογα άριες από την όπερα «Ο Δαίμονας» του Ρουμπινστάιν. Επίσης, ασχολείται και με τη γλυπτική, βρίσκοντας διέξοδο για τη μοναξιά του στην τέχνη.

«Πάντα μου άρεσαν οι αντι-ήρωες», εξηγεί ο Ρόμαν Αρτέμιεφ, «είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες. Θέλω να καταλαβαίνω τι παρακινεί τις πράξεις τους. Ο Ξεροκόκαλος ο Αθάνατος έγινε το επίκεντρο της ιστορίας μας και προσπαθήσαμε να τον παρουσιάσουμε με έναν άλλον τρόπο, αφού ψάξαμε σχολαστικά διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων λαογραφικών κειμένων, για να εξηγήσουμε τους λόγους της απομόνωσής του μετά τη μακρά, μάταιη «αναζήτηση» νύφης. Ο Ξεροκόκαλος είναι πικραμένος και απόμακρος, aλλά ως ήρωας ζει και εξελίσσεται παράλληλα με την ιστορία. Ο Ξεροκόκαλος έχει πολλά κοινά όχι μόνο με το νεανικό κοινό, αλλά και με τους ενήλικες, κυρίως για το ιδιαίτερο χιούμορ του. Είναι ένας σύνθετος χαρακτήρας: τα μάτια του αντανακλούν τον πόνο και τη θλίψη κάθε ανθρώπου που έχει νιώσει την απόρριψη. Αλλά δεν είναι ο απόλυτος κακός της ιστορίας μας.»

Μπάρμπαρα

Μια δίκαιη νεαρή κοπέλα, με ηθικές αρχές που δεν παραβιάζει ποτέ και σε καμία περίπτωση. Ισχυρογνώμων χαρακτήρας με αξιοσημείωτη δύναμη και δυναμισμό.

Θέτει τον όρο ότι θα παντρευτεί μόνο τον ατρόμητο άντρα που μπορεί να τη νικήσει στη μάχη – αλλά δεν έχει χάσει ούτε μία μονομαχία! Ανοίγει την καρδιά της στη παραμάνα της, την Αγκάθα, η οποία έγινε έμπιστη φίλη και κηδεμόνας της μετά το θάνατο των γονιών της. Η Μπάρμπαρα γνωρίζει την αξία της, αλλά μερικές φορές γίνεται υπερβολικά αλαζονική, κι άλλες φορές το μυαλό της πετάει στα σύννεφα…

«Για τη Μπάρμπαρα, συνδυάσαμε χαρακτηριστικά των σύγχρονων νεαρών κοριτσιών και των γυναικών από τα παλαιά ρωσικά παραμύθια. Έχει πυγμή και ξέρει ακριβώς τι θέλει. Παραδόξως, έχει πιο ‘αρρενωπές’ ιδιότητες από τον Ξεροκόκαλο», εξηγεί ο Ρόμαν Αρτέμιεφ. «Θέλαμε να παρουσιάσουμε την Μπάρμπαρα ως ανεξάρτητη φεμινίστρια του Μακρινού Βασιλείου. Ψάχνει για κάποιον ισάξιό της. Η Μπάρμπαρα βλέπει μια πλευρά του Ξεροκόκαλου, που κανείς άλλος δεν μπόρεσε να διακρίνει».

Καρβέλης

Καλοσυνάτος και ομιλητικός, βρίσκει τον ιδανικό τρόπο για να προσεγγίσει τους πάντες. Αναζητά συνεχώς την προσοχή και ονειρεύεται να βρει τη δική του οικογένεια. Αντιδρά απρόβλεπτα στις επικίνδυνες καταστάσεις, μερικές φορές με υπερβολικό θάρρος.

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πολύ γενναίος, αλλά και λίγο τρελός. Ωστόσο, ο Καρβέλης είναι σε γενικές γραμμές ένα χαμένο παιδί που χρειάζεται φροντίδα και ζεστασιά», περιγράφει τον χαρακτήρα του ο Αρτέμιεφ. «Είναι μερικές φορές απερίσκεπτος, αλλά τον σώζει το μυαλό του και η εφευρετικότητά του, οπότε μπορεί εύκολα να ξεγλιστρήσει από άσχημες καταστάσεις. Η ζωή του Ξεροκόκαλου αλλάζει όταν συναντάει τον Καρβέλη… Ο Καρβέλης ωθεί τον καινούργιο του φίλο στον σωστό δρόμο».

Μάγισσα Γιάγκα

Η γκρινιάρα ηλικιωμένη μάγισσα Γιάγκα είναι καλή φίλη με τον Ξεροκόκαλο εδώ και… αιώνες. Μερικές φορές, ακούγοντας την καρδιά της παίρνει βιαστικές αποφάσεις που την οδηγούν σε λάθη, τα οποία αργότερα προσπαθεί να διορθώσει. Ερωτεύεται παράφορα έναν ξένο μάγο.

«Η Μάγισσα Γιάγκα είναι περίπλοκος χαρακτήρας. Κι αν ενεργεί κάποιες φορές απερίσκεπτα, οφείλεται στο ότι είναι ερωτευμένη! Ακόμα ψάχνει να βρει την αγάπη, κι ας είναι προχωρημένη η ηλικία της», λένε οι σεναριογράφοι.

Βασιλιάς Φακής

Ο καιροσκόπος βασιλιάς Φακής, σκοπεύει να κάνει τη Μπάρμπαρα γυναίκα του, πάση θυσία. Έτσι, όταν ο Σφήνας υπόσχεται να τον βοηθήσει να εκπληρώσει τα σχέδιά του, ο βασιλιάς Φακής ακολουθεί πιστά τις συμβουλές του.

«Το κύριο κίνητρο όλων των ‘κακών’ μας είναι η απληστία, και ο βασιλιάς Φακής αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών των ηρώων», λέει ο Αρτέμιεφ. «Αλλά ακόμη και οι κακοί μπορούν να προκαλέσουν συμπάθεια και συμπόνια. Η ιστορία δεν θα ήταν τόσο συναρπαστική χωρίς αυτούς!»

Σφήνας

Ο χαρακτήρας του ενισχύει τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Ο Σφήνας είναι ένα κακό πνεύμα που, με τη μορφή κούκλας κουκλοθέατρου, παρεμβαίνει και υποδεικνύει στον Βασιλιά Φακή τα πιο ραδιούργα σχέδια. Είναι εξαιρετικά ύπουλος και πανούργος.

«Κάθε παραμύθι πρέπει και να αιφνιδιάζει τον θεατή, γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε τον Σφήνα για να προσθέσουμε μια σκοτεινή πινελιά. Ταυτόχρονα, τόσο ο Βασιλιάς Φακής όσο και ο Σφήνας ενισχύουν το κωμικό στοιχείο της ιστορίας. Με τις απατεωνιές τους η πλοκή παίρνει αναπάντεχη τροπή. Είναι γοητευτικοί με τον δικό τους τρόπο – το κακό, άλλωστε, μπορεί σίγουρα να είναι και ελκυστικό. Σε αντίθεση με τον Ξεροκόκαλο, αυτοί δεν αλλάζουν τον κακό τους  χαρακτήρα, αλλά τους κάναμε αστείους, γοητευτικούς, ειρωνικούς» εξηγεί ο Αρτέμιεφ.

24 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους από τη Rosebud.21

Η ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ POWER MEDIA PRODUCTIONS

Μετάφραση: Πάνυ Ναούμ

Σκηνοθεσία: Κώστας Αποστολίδης

Ξεροκόκαλος  Κώστας Αποστολίδης
Καρβέλης  Τάσος Νταπαντάς
Πριγκίπισσα Μπάρμπαρα  Μυρτώ Ναούμ
Βασιλιάς Φακής  Κώστας Τερζάκης
Σφήνας Δημήτρης Μπαμπανιώτης
Μάγισσα Γιάγκα  Μαριλένα Λιακοπούλου
Γελωτοποιός  Βαγγέλης Χαλκιαδάκης

 

NICKELODEON GREECE

Καλώς ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Nickelodeon. Εδώ θα βρείτε το τρέχον τηλεοπτικό πρόγραμμα, μπορείτε να διασκεδάσετε παίζοντας τα παιχνίδια μας, να ενημερωθείτε διαβάζοντας τα νέα μας ή να πάρετε μέρος στους διαγωνισμούς μας.