Το Top Wing είναι μια περιπέτεια δράσης προσχολικής ηλικίας που ακολουθεί μια ομάδα πρόθυμων νεαρών πουλιών, τα οποία εκπαιδεύονται στην Ακαδημία Top Wing! 
Τα πουλιά - διασώστες, βοηθούν την κοινότητά τους, ζούνε  καταπληκτικές περιπέτειες και "ανοίγουν τα φτερά τους" ως φτερωτοί στρατιώτες διάσωσης!
Τέσσερις κολλητοί φίλοι που βοηθούν την νησιωτική τους κοινότητα - και ο ένας τον άλλον - αγωνίζονται για τη διάσωση και μαθαίνουν πολλά πετώντας.   
 
Ας τους γνωρίσουμε! 
 
topwing swift
 
 
 
Σφαίρας
Τύπος πτηνού: Blue Jay
Ειδικότητα: Αέρας
 
Ένας έμπειρος αεροπόρος με τη δική του «δύναμη φτερών». Ο Σφαίρας επίσης πιλοτάρει το Flash-Wing, ένα υπερ-γρήγορο τζετ. Πρόβλημα στον ουρανό; Ο Σφαίρας είναι ο άνθρωπος σου! Ως ανεπίσημος ηγέτης της ομάδας Top Wing, ο Σφαίρας θέλει να είναι ο ταχύτερος και πιο εξειδικευμένος αεροπόρος εκεί έξω. Και ενώ δεν έχει φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο, θα συνεχίσει να εργάζεται μέχρι αυτό να γίνει. Όταν ο Σφαίρας πετάει χρησιμοποιώντας τα φτερά του, είναι ένα κλασσικό πουλί. Κινείται γρήγορα, αλλά μόνο στο τζετ του, οι δυνάμεις του γίνονται σούπερ!
 
Είναι αφοσιωμένος στην κληρονομιά της ομάδας. Κάποια μέρα αυτός και τα υπόλοιπα πουλιά θα είναι στις γυαλιστερές αφίσες του Top Wing Aces που έχει στον τοίχο του.
Κερδίζοντας και υπερέχοντας στις περισσότερες φυσικές δραστηριότητες όλα έρχονται εύκολα στον Σφαίρα, αλλά μερικές φορές πρέπει να μάθει να είναι λίγο υπομονετικός με τους άλλους. 
Ο Σφαίρας έχει τη συνήθεια να ταξιδεύει, να φτάνει σε υψηλά επίπεδα και τα άλλα πουλιά να ανησυχούν λίγο- στη συνέχεια πετάει από τα σύννεφα όσο τον βοηθάει η βαρύτητα.
Ποτέ δεν πετά μόνο από το Α στο Β, πρέπει να σπάσει, να στρέψει και να περιστρέψει ένα ολόκληρο αλφάβητο φανταχτερών κινήσεων. Όταν δεν εκτοξεύεται, κάνοντας κόλπα, ο Σφαίρας προκαλεί τους φίλους του σε μια κούρσα ή ένα παιχνίδι, και περιστασιακά σκαρώνει μια καλή φάρσα. Ο Σφαίρας φροντίζει πραγματικά να τελειώσει τη δουλειά και θα κάνει ό, τι χρειάζεται για να βεβαιωθεί ότι οι συνάδελφοί του είναι επικεντρωμένοι στο έργο. Είναι ένας σίγουρος, δυναμικός και εξαιρετικός αεροπόρος: γρήγορος και χαριτωμένος. Είναι ένας εξαιρετικός αερομεταφορέας και ένας εξαιρετικός φίλος. 
 
rod
 
Ροντ
Τύπος πτηνού: Πετεινός
Ειδικότητα: Γη
 
Ο Ροντ πετάει στο όχημα παντός εδάφους το Road-Wing- παίρνοντας υπερβολικά πολύ αέρα για χερσαίο πουλί. Κατά τη διάρκεια της σειράς θα έχει μερικούς επιπλέον τρόπους μεταφοράς,
όπως το Dirt Bike και το Snowmobile.
Ανεξάρτητα από το έδαφος και τον καιρό, ο Ροντ θα είναι εκεί πριν προλάβεις να σφίξεις ένα φτερό ουράς! Ο Ροντ είναι ένας πανέτοιμος πετεινός (με κομψή κόμμωση) που είναι πάντα έτοιμος για περιπέτεια. Θα έκανε οτιδήποτε για οποιονδήποτε, χωρίς να το σκεφτεί δύο φορές, κάτι που μερικές φορές μπορεί να μη βγει σε καλό. Όμως, τα σφάλματα δεν τον αφήνουν να τον πάρει από κάτω - θα αγωνιστεί μέχρι να τα καταφέρει! Ο Ροντ θα σας γοητεύσει με τα ανόητα αστεία του αλλά και το γέλιο του. Αγαπάει να "κινείται όπως ο Jagger" και γενικότερα να κάνει χορευτικές κινήσεις. Είναι γνωστός για τα ξεσπάσματα του με ενθουσιώδεις κινήσεις χορού ξανά και ξανά: "Τσεκάρετε - κάνω τον " Running Rod". Είναι καλός και γνήσιος. Θα έκανε τα πάντα για όλους.
Ο Rod μπορεί να πετάξει "λίγο" (περισσότερο σαν να αναπηδά, να τρέχει με φρενίτιδα και να πέφτει), ειδικά όταν είναι ενθουσιασμένος! Αν ενθουσιαστεί πάρα πολύ θα μπορούσε απλώς να εγκλωβιστεί σε μια μικρή δυσάρεστη κατάσταση (παρά το νταηλίκι, ο Ροντ δεν αγαπά εντελώς τα ύψη). "Παιδιά, μπορεί κάποιος να με κατεβάσει από εδώ;" Ο Ροντ έχει μια πνευματική αυτοπεποίθηση, που βαθιά μέσα του ξέρει ότι δεν αξίζει, αλλά είναι ο τρόπος να τον κρατά πάντα σε θετική ενέργεια. Ποτέ δεν θα παραδεχόταν ότι φοβόταν ή εκφοβίστηκε και είναι πάντα θετικός και ενθουσιώδης, ανεξάρτητα από οτιδήποτε. Αν και δεν αγαπά να βρέχεται.
 
brody
 
Μπρόντι
Τύπος πτηνού: Θαλάσσιο πτηνό
Ειδικότητα: Στο νερό
 
Ο Μπρόντι γεννήθηκε για να χειριστεί οτιδήποτε κινείται στο νερό: το Turbo-Surfboard ή το αγαπημένο του Splash-Wing. Αλλά οι επιβάτες πρέπει να είναι γενναίοι - ο Μπρόντι είναι γνωστό ότι δημιουργεί μερικά κύματα!
Ο Μπρόντι είναι ένα γλυκό και αγαπητό πουλί που απολαμβάνει το σέρφινγκ και τη διασκέδαση στον ήλιο. Έχει πάντα χρόνο για μια φιλική κουβέντα με οποιονδήποτε ακούει. Μπορεί μερικές φορές να αργήσει να συμμετάσχει στην αποστολή της ομάδας, αλλά συνήθως αυτή είναι η χαλαρή στάση του πριν τη δράση. Και βέβαια δε σταματά να ονειρεύεται ότι δαμάζει τα κύματα. Ποτέ δεν χρειάζεται κανείς να ανησυχεί για το σχέδιο -"Γεια σου, είμαστε πουλιά. Είναι αυτό που κάνουμε ... ".
Μόλις ο Μπρόντι πιάσει υψηλή ταχύτητα θα ξεκινήσει η δράση. Είτε απογειώνεται ακριβώς πάνω από τα κύματα, είτε κάνει κατάδυση λίγα πόδια κάτω, ο Μπρόντι νιώθει σαν το σπίτι του στην παραλία ή τον ωκεανό. 
Στο ανοιχτό νερό, όλες οι αναστολές του Brody γλιστρούν μακριά. Αγαπά την κρουαζιέρα και την αίσθηση του ψεκασμού νερού μέσα από τα φτερά του! Αυτές είναι οι στιγμές που ο Μπρόντι αισθάνεται περισσότερο σαν στο σπίτι ... εκτός από το πότε είναι τυλιγμένος σε αγκαλιά με τα φτερά της ομάδας, φυσικά.
 
  penny
 
Πένι
Τύπος πτηνού: Πιγκουίνος
Ειδικότητα: Υποβρύχια
 
Η Πένι είναι ο εμπειρογνώμων μας κάτω από τη θάλασσα. Πιλοτάρει το Aqua-Wing, ένα σούπερ υποβρύχιο μαζί με ένα Mini-sub και ένα υποβρύχιο drone. Αν ποτέ υπάρχει πρόβλημα κάτω από τη θάλασσα, η Penny είναι αυτή που θέλετε να δείτε! Η Πένι είναι μια μικροσκοπική δέσμη αξιολάτρευτης ενέργειας με γρήγορες κινήσεις με την κοιλιά. Μπορεί να γλιστρήσει κάτω από μια αίθουσα, κάτω από το δρόμο ή βαθιά κάτω από τα κύματα.
Έχει μια ακόρεστη περιέργεια, να συλλέξει δροσερό υλικό για να μελετήσει και να καταγράψει, ή απλά να ελέγξει την ομορφιά γύρω της. Αυτό είναι ένα μέρος του γιατί αγαπάει να είναι υποβρύχια - υπάρχει πάντα κάτι εκπληκτικό νέο, κάτι που δεν έχει δει. Η Πένι αγαπά να "πετάει" υποβρύχια. Αγαπά πόσο ήσυχα είναι εκεί κάτω - το ιδανικό μέρος για να ξεφεύγει κανείς από όλα. Καμιά φορά ζεσταίνεται στο νησί. Αγαπά ένα ωραίο μπάνιο (γεμάτο παγάκια) μετά από μια καλή αποστολή ή μια μέρα εκπαίδευσης.
Η Πένι είναι γενναιόδωρη και είναι πάντα διατεθειμένη να μοιραστεί τις "σούπερ νόστιμες" κατεψυγμένες απολαύσεις της: τα φύκια, τα θαλασσινά, τα κρύσταλλα ...
Οι υπόλοιποι δεν ενθουσιάζονται το ίδιο πάντα όμως…
Η Πένι είναι απολύτως ατρόμητη όταν πρόκειται για αποστολές Top Wing - θα πάει οπουδήποτε και θα κάνει τα πάντα για να περάσει ένα τεστ, να βοηθήσει την κοινότητά της ή να κερδίσει ένα σήμα. Είναι συχνά ο εκπληκτικός ήρωας, που αναδύεται ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για να σώσει την ημέρα. Κάτω από την ήσυχη και αξιολάτρευτη όψη της βρίσκεται ένα ανταγωνιστικό πλάσμα. Έχει έναν υγιή ανταγωνισμό με τον Σφαίρα και τους άλλους πιλότους. Με τον Σφαίρα κοντράρονται για το ποιος θα τελειώσει γρηγορότερα τη δουλειά.
 
  top wing team
 
Βολίδας 
Τύπος πτηνού: Αετός
 
Ο Βολίδας καθοδηγεί τα νέα πουλιά διάσωσης της ακαδημίας Top Wing. Ο Βολίδας είναι έξυπνος και διασκεδαστικός, αλλά απαιτητικός και δίκαιος. Τίποτα δεν τον κάνει πιο ευτυχισμένο από το να βλέπει τους μαθητές του να πετυχένουν. Έχει μια ισχυρή παρουσία και σταθερό βλέμμα, αλλά η παιχνιδιάρικη λάμψη στο αετήσιο μάτι του δείχνει ότι του αρέσει να αφήνει την ουρά και τα φτερά του κάτω για να απολαύσει ένα καλό γέλιο - την κατάλληλη στιγμή, φυσικά. Ο ίδιος απολαμβάνει την αγωνία του Chirp και του Cheep (αν και ποτέ δεν το παραδέχτηκε). Είναι πάντα ενθαρρυντικός και έχει ακλόνητη πίστη στους κατώτερούς του. Και πάντα είναι αυτός που εύχεται καληνύχτα στους εκπαιδευόμενους.
 
  top wing team 2
 
Μπι
Τύπος πτηνού: Galah Cockatoo
 
H Μπι είναι το είδος του πουλιού που αγαπάει να έχει τα φτερά του βρώμικα. Μπορεί συνήθως να βρεθεί κάτω από την κουκούλα ενός από τα οχήματα Top Wing, φροντίζοντας τα πάντα να είναι στο σωστό σχήμα. "Προσθέτοντας λίγο επιπλέον βρουυυυμ!" Η προσωπικότητα της Μπι είναι τόσο μεγάλη και διασκεδαστική. Αγαπά τους εκπαιδευόμενους και ενθουσιάζεται όταν τα καταφέρνουν. Στην πραγματικότητα ενθουσιάζεται με πολλά πράγματα. Αγαπά να χτίζει, να τσιμπά, να τσιμπιέται και να κυνηγάει. Τα πάντα μπορεί να είναι λίγο πιο γρήγορα, καλύτερα, πιο δροσερά, πιο αστεία ... γρηγορότερα! Οτιδήποτε o Βολίδας σκέφτεται ότι οι εκπαιδευόμενοι χρειάζονται, η Μπι το χτίζει. Είναι η τέλεια ομάδα. Η Μπι πολλές φορές συμπληρώνει τις προτάσεις του Βολίδα.
Τίποτα δεν την ενθουσιάζει πιο πολύ από το να κοιτάζει από τα γυαλιά της υψηλής τεχνολογίας, καθώς αποκαλύπτει ένα υπερ-φορτισμένο νέο όχημα ή gadget για την ομάδα Top Wing, το οποίο μαθαίνει πώς να το χρησιμοποιεί. Μπορεί να είναι ένα μεγάλο, χονδροειδές, απασχολημένο πουλί, αλλά οι νεαροί εκπαιδευόμενοι γνωρίζουν ότι μπορούν να πάνε μαζί της με οποιοδήποτε πρόβλημα και θα είναι παρηγορημένοι από τη ζεστή καρδιά και τα αστεία της. Η Μπι έχει έναν άνετο, σπιτικό τρόπο ομιλίας και χαρακτηριστικό γέλιο. Είναι γεμάτη ενέργεια. Τα περισσότερα πρωινά μπορείτε να την βρείτε έξω να κάνει πρωινό τρέξιμο.