''Αλ Το Παλιό Ρομπότ'' στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια

Μια παράσταση που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια διαφορετική πρόταση στο χώρο του παιδικού θεάτρου θα παρουσιαστεί την θεατρική σεζόν 2018-2019 στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, από μια νέα ομάδα ηθοποιών και δημιουργών. Με αρωγό τις νέες τεχνολογίες και την φρέσκια έμπνευση, η παράστασή μας θα “ζωντανέψει” στη σκηνή του Ιλίσια, έναν καινούργιο θαυμαστό κόσμο, όπου η τεχνολογία και το ανθρώπινο συναίσθημα πρέπει να συνυπάρξουν αρμονικά, προκειμένου να μας οδηγήσουν σε μια αισιόδοξη νέα εποχή!

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο έργο, γραμμένο από δύο νέους ανθρώπους που μιλάει για σύγχρονα θέματα και αντλεί έμπνευση από την τρέχουσα πραγματικότητα, γεννώντας υγιείς προβληματισμούς σε ό,τι αφορά τη σχέση των νέων με την τεχνολογία. Το κείμενο πραγματεύεται την εξάρτηση από την τεχνολογία, την αποξένωση, την εσωστρέφεια και κάνει κριτική πάνω σε θέματα που αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Όλα αυτά είναι δοσμένα με έναν εντυπωσιακό τρόπο με σύγχρονες τεχνοτροπίες, όπως το 3D Mapping, που θα μετατρέψει τη σκηνή του Ιλίσια σε ένα φαντασμαγορικό πλανητάριο. Οι χαρακτήρες εξερευνούν έναν πλούσιο θεματικό κόσμο με όχημα τον χορό, καθώς ειδικά σκηνοθετημένες χορογραφίες συνδυάζονται με τρισδιάστατες προβολές για να ζωντανέψουν ένα αληθινό παραμύθι στην σκηνή του Ιλίσια.

Από 14 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.00 & 15.00

al650 1

Εισιτήρια: www.viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου

Πληροφορίες και τρέιλερ: www.theatroilisia.gr

Κρατήσεις σχολείων για καθημερινές: 694 978 4684 / 210 7210045

Σύνοψη έργου

Η ιστορία μας ακολουθεί τρία νέα παιδιά σε μια φουτουριστική πόλη. Σε αυτόν τον κόσμο, βλέπουμε ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ, που δυστυχώς η νέα γενιά έχει χάσει την προσωπική επαφή και το αληθινό παιχνίδι. Μέσα σ΄ αυτό τον “αποστειρωμένο” κόσμο, η βασική ηρωίδα παρακινεί τους φίλους της να κάνουν επιτέλους κάτι διαφορετικό. Σε μια περιπετειώδη εξερεύνηση, η παρέα ανακαλύπτει ένα παλιό ρομπότ, που το ονομάζουν, Αλ. Αφού το επισκευάσουν, καταλαβαίνουν ότι ο Αλ έχει ανθρώπινα συναισθήματα, ξέρει να παίζει παιχνίδια άλλης εποχής, κρυφτό, κυνηγητό, μήλα κ.λ.π, αλλά για κάποιο λόγο έχει χάσει τη μνήμη του και δεν θυμάται από πού προέρχεται. Εδώ γνωρίζουμε και την Βασίλισσα της Τεχνολογίας, η οποία προσπαθεί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να “κλέψει” τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις των ανθρώπων, που οικειοθελώς της δίνουν πρόσβαση σε όλα τους τα προσωπικά δεδομένα. Σκοπός της Βασίλισσας είναι να ελέγξει τον κόσμο χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, κάνοντας τους ανθρώπους προβλέψιμους και υπάκουους, σαν ρομπότ. Εμπόδιο στο σχέδιό της, στέκονται τα τρία παιδιά μαζί με τον καινούριο τους φίλο, το ρομπότ Αλ. Οι ήρωές μας, περνάνε από διάφορες περιπέτειες προσπαθώντας να ανακαλύψουν την προέλευση του Αλ, ενώ η Βασίλισσα θέλει να αποσύρει αυτό το παράξενο ρομπότ, που ισχυρίζεται ότι έχει ανθρώπινα συναισθήματα, γιατί πάει κόντρα στα σχέδιά της. Το προκαλεί λοιπόν σε μια μονομαχία χορού για να τους αποδείξει ότι τα ρομπότ δεν έχουν ανθρώπινο συναίσθημα. Στο τέλος ο Αλ “μονομαχεί” με την Βασίλισσα και η ιστορία έχει μια μεγάλη ανατροπή που αφήνει τους θεατές έκπληκτους!

al650 2

Μηνύματα Έργου

Μέσα από αυτή την περιπέτεια, οι ήρωες έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους, μαθαίνουν την αξία της φιλίας, της πραγματικής επικοινωνίας, του αληθινού παιχνιδιού και κυρίως ότι η τεχνολογία μας ανοίγει νέους ορίζοντες, αρκεί να την χρησιμοποιούμε σωστά και με μέτρο. Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν την παράσταση, θα ενημερωθούν για τις νέες τεχνολογίες, τη σωστή χρήση τους, αλλά κυρίως για την αξία που έχει η ανθρώπινη επικοινωνία και το αληθινό παιχνίδι. Οι γονείς θα καταλάβουν ότι τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν έξω περισσότερο να μην είναι εξαρτημένα από την τεχνολογία και ότι ο χορός και ο αθλητισμός είναι απαραίτητος και δημιουργεί υγιείς σχέσεις.

/*
*/